- 250 g (2 чч) настъргани тиквички
- 150 g (1/2 чч) кафява захар
- 125 g (1/2 чч) постно мляко
- 125 g (1/2 чч) мазнина
- 75 g (1/3 чч) постно кисело мляко
- ванилия
- 220 g (1 3/4 чч) брашно
- 50 g какао
- 3 чл бакпулвер
- 1/4 чл сода
- щипка сол
- 130 g шоколадови капки
Загряваме фурната на 180°С.
Разбъркваме добре тиквичките и течните съставки.
Добавяме какаото и разбъркваме, след това и останалите сухи съставки.
Най-накрая слагаме шоколадовите капки и разбъркваме леко.
Изсипваме във форма за кекс или плитка тавичка.
Печем 60-65 мин. или до чиста клечка.
Източник: https://www.rainbownourishments.com/vegan-chocolate-zucchini-bread/#recipe
Коментари
Публикуване на коментар