- 1 пакет кори за баница
- около 800 g картофи
- 1 – 2 глави лук задушен със сол и олио (може да се добавят и гъби)
- 1/2 стрък праз лук
- олио
- джоджен
- сол
Настъргваме картофите и изплакваме добре, отцеждаме и задушаваме в мазнината със сол и джоджен.
Смесваме със задушения лук и пресния праз и разпределяме върху кори, които не намазняваме, заради мазнината в лука и картофите. Навиваме и подреждаме в тава.
Печем в предварително загрята на 180°С фурна до зачервяване.
Може да оформим и по друг начин, тогава се ползват около 500 г картофи.
Разпределяме малко плънка върху горната от две кори. Захлупваме Около 1/4 и навиваме около тънка точилка.
След това притискаме леко двата края един към друг, за да се нагъне и така изнизваме от точилката. Стават въздушни и хрупкави.
Коментари
Публикуване на коментар