- 3 големи или 4 малки банана
- 75 г олио по избор
- 1 ч.л. сода (угасена в 1 ч.л. лимонов сок)
- 1 щипка сол
- 100g захар
- 200g брашно
- ванилия
- стафиди
По желание:
- орехи
- капки шоколад
- какао (за половината тесто, за да се направи като кекс Зебра)
Загряваме фурната на 180°С.
Към пасираните банани добавяме мазнината и захарта, разбъркваме.
След това добавяме останалите съставки. Разбъркваме с тел.
Сега е моментът да добавим продуктите по желание.
Печем в продълговата форма за кекс с хартия за печене около 60 – 90 мин.
Получава се нисък сладкиш, което е добре за цялостното му изпичане.
Можем да замразим, увит напълно в алуминиево фолио и затворен в плик с цип.
Размразяваме около 4 ч. на стайна температура, както е във фолиото.
С промени от: Simply Recipes
Коментари
Публикуване на коментар