Постен бананов хляб


  • 3 големи или 4 малки банана
  • 75 г олио по избор
  • 1 ч.л. сода (угасена в 1 ч.л. лимонов сок)
  • 1 щипка сол
  • 100g захар
  • 200g брашно
  • ванилия
  • стафиди

По желание:
  • орехи
  • капки шоколад
  • какао (за половината тесто, за да се направи като кекс Зебра)

Загряваме фурната на 180°С.

Към пасираните банани добавяме мазнината и захарта, разбъркваме.

След това добавяме останалите съставки. Разбъркваме с тел.

Сега е моментът да добавим продуктите по желание.

Печем в продълговата форма за кекс с хартия за печене около 60 – 90 мин.

Получава се нисък сладкиш, което е добре за цялостното му изпичане.

Можем да замразим, увит напълно в алуминиево фолио и затворен в плик с цип.

Размразяваме около 4 ч. на стайна температура, както е във фолиото.

С промени от: Simply Recipes 

Коментари