Постно бананово брауни с тахан

  • 2 банана (200g)
  • 100g мазнина по желание (кокосово масло или олио)
  • 125g фъстъчен тахан (или друг по избор, например слънчогледов)
  • 1 чл ванилов екстракт
  • 95g брашно (пшенично, овесено или безглутеново)
  • 90g захар
  • 25g какао
  • 1/4 чл сол
  • 1/2 чл бакпулвер (3g)

По желание

  • шоколадови капки
  • орехи

Затопляме фурната на 180°C.

Блендрираме всичко освен брашното, което добавяме най-накрая и внимателно разбъркваме с шпатула.

Тестото е гъсто.

Изсипваме го в квадратна форма с размер 20х20 см.

Печем 20-25 мин., докато тестото стегне.

Оставяме браунито да изстине във формата за 10 мин., след това преместваме върху решетка.

С промени от The Conscious Plant Kitchen.



Коментари