- 2 банана (200g)
- 100g мазнина по желание (кокосово масло или олио)
- 125g фъстъчен тахан (или друг по избор, например слънчогледов)
- 1 чл ванилов екстракт
- 95g брашно (пшенично, овесено или безглутеново)
- 90g захар
- 25g какао
- 1/4 чл сол
- 1/2 чл бакпулвер (3g)
По желание
- шоколадови капки
- орехи
Затопляме фурната на 180°C.
Блендрираме всичко освен брашното, което добавяме най-накрая и внимателно разбъркваме с шпатула.
Тестото е гъсто.
Изсипваме го в квадратна форма с размер 20х20 см.
Печем 20-25 мин., докато тестото стегне.
Оставяме браунито да изстине във формата за 10 мин., след това преместваме върху решетка.
С промени от The Conscious Plant Kitchen.
Коментари
Публикуване на коментар