Хумус с печени моркови

  • 2 ч.ч. моркови нарязани на кръгчета
  • 1 глава лук, нарязан на филийки
  • 400 g нахут или сварен бял боб
  • 1 печена червена чушка от буркан
  • 1/2 ч.ч. орехи
  • 1 с.л. оцет балсамико
  • 1 с.л. соев сос 
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч л. сушен босилек
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. зехтин + още за добиване на консистенция 

Нарязаните моркови и лук, овкусени със сол и пипер и оваляни в зехтин запичаме за 15-20 мин. в предварително загрята на 180°С фурна.

Добавяме орехите за още 10 минути, докато потъмнеят.

Блендрираме всички съставки до получаването на гладка кремообразна смес. Ако се налага добавяме вода. 

Оригиналната рецепта е тук. 

Коментари