- 2 ч.ч. моркови нарязани на кръгчета
- 1 глава лук, нарязан на филийки
- 400 g нахут или сварен бял боб
- 1 печена червена чушка от буркан
- 1/2 ч.ч. орехи
- 1 с.л. оцет балсамико
- 1 с.л. соев сос
- 4 скилидки чесън
- 1 ч л. сушен босилек
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- сол и пипер на вкус
- 1 с.л. зехтин + още за добиване на консистенция
Нарязаните моркови и лук, овкусени със сол и пипер и оваляни в зехтин запичаме за 15-20 мин. в предварително загрята на 180°С фурна.
Добавяме орехите за още 10 минути, докато потъмнеят.
Блендрираме всички съставки до получаването на гладка кремообразна смес. Ако се налага добавяме вода.
Коментари
Публикуване на коментар