За тестото
- 480 мл бадемово мляко
- 100 г кокосово масло, разтопено
- 55 г кафява захар
- 1 пакет суха мая
- 515 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1,5 ч.л. сол
За пълнежа
- 125 г ябълково пюре
- 55 г кафява захар
- 1,5 с.л. канела
- две шепи стафиди
За глазурата
- 1 с.л. кокосово масло
- 3 с.л. мляко
- 1 с.л. захар
Щедро намасляваме тавичка с диаметър 23 см.
В една купа смесваме маслото, млякото и захарта. Добавяме маята и оставяме да набъбне за 10 мин.
Добавяме 400 г от брашното и оставяме да втаса за 1 ч.
Загряваме фурната на 180°С.
В малка купа разбъркваме добре ябълковото пюре, захарта и канелата.
Добавяме останалата част от брашното, бакпулвера и солта към втасалото тесто, разбъркваме добре и месим нежно докато тестото престане да лепне. Ако е необходимо добавяме малко брашно.
Разточваме правоъгълник с дебелина 1/2см.
Разпределяме пълнежа равномерно и посипваме стафиди.
Внимателно навиваме и режем парчета с дебелина 2 см.
Подреждаме в тавата като оставяме разстояние между парчетата.
Печем 30 мин.
През това време приготвяме глазурата и намазваме рулцата веднага след като се изпекат.
Източник: Tasty
Коментари
Публикуване на коментар