- 4 с.л. постно масло
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 500 г гъби (различни видове)
- 1/2 връзка копър
- 1 с. л. сладък червен пипер + малко пушен
- 1 с.л. соев сос
- 2 ч. ч. домашен зеленчуков или гъбен бульон
- 1 ч.ч. постно мляко
- 3 с.л. брашно
- сол, черен пипер, лимонов сок на вкус
- 1/4 връзка магданоз
Задушаваме лука и морковите, нарязани на ситно в маслото за 5 минути, добавяме и гъбите за още 10 минути.
Подправяме с копъра, червения пипер и соевия сос. Сипваме бульона. Оставяме да ври на среден огън.
Разбиваме брашното в млякото и добавяме към супата. Варим още 15 мин.
Подправяме със сол, черен пипер, лимонов сок, ситно нарязан магданоз и оставяме на много слаб огън да къкри за още 5 минути.
С промени от: Андреана Палазова, Кулинарен журнал, брой 3, февруари 2016 г.
Коментари
Публикуване на коментар