Може да се изпекат във форма за мъфини (30 мин. в предварително загрята на 180°С фурна) или кекс (60 мин.).
- 275 г брашно
- 250 мл вода със стайна температура
- 150 г замразени боровинки
- 150 г захар
- 40 г какао (+ 1 ч.л. за боровинките)
- 1 ч.л. сода
- 1 ч.л. оцет
- 1/2 ч.л. сол
- 80 мл олио
- 1 пак. ванилова захар
- шоколадови капки
Загряваме фурната на 180°С.
Содата изсипваме при оцета. След това добавяме останалите течни съставки.
След като смесим отделно сухите съставки ги добавяме към течните и разбъркваме добре.
Покриваме боровинките с какао и внимателно ги добавяме и разбъркваме.
Разпределяме тестото във формите, посипваме шоколадови капки и печем.
Източник: https://miakouppa.com/2021/03/29/recipe-chocolate-and-blueberry-cake/
Коментари
Публикуване на коментар