- 400 мл. прясно изцеден сок от портокал / 7 бр. портокали
- 300 г захар (да пробвам с 250 г)
- 170 мл. олио
- 420 г брашно / 3 ч.ч. от 250 мл
- 3 ч.л. бакпулвер /11 гр.
- ванилова захар
- щипка сол
- 70 г стафиди
- шепа орехи
- шоколадови капки
Загряваме фурната на 170°С.
В купа изсипваме сока, добавяме захарта (може и по-малко, страна много сладък) и разбъркваме с кухненска бъркалка, докато се разтопи. На тънка струйка, при постоянно разбъркване, добавяме олиото, а след това ванилиятс, солта и пресятото с бакпулвера брашно.
Форма с диаметър 23 см. и височина 10 см. или продълговата застиламе с хартия за печене. Изсипваме сместа на части, между които слагаме стафидите и шоколада.
Печем 20 мин. само отдолу, покрит с алуминиево фолио, 20 мин. отдолу и отгоре с фолио, 20 мин. отдолу и отгоре без фолио Ако трябва и още.
С промени от: https://inthebeniskitchen.com/2022/04/04/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B5%D0%BA%D1%81/
Коментари
Публикуване на коментар