- 240 мл кокосово масло задължително без аромат
- 60 мл олио с неутрален вкус
- 150 мл ядково мляко
- 1 чл ябълков оцет или лимонов сок
- 50 g бадемово брашно
- 2 чл хранителна мая (може да се пропусне)
- 1/2 чл сол
- щипка куркума
Смесваме млякото и оцета, оставяме ги за минимум 15 мин.
Загряваме кокосовото масло, оставяме го да изстине до стайна температура. Измерваме го след като се втечни, не докато е твърдо.
Блендираме бадемовото брашно, млякото, хранителната мая, солта и куркумата докато сместа стане гладка.
Постепенно добавяме изстиналото кокосово масло, смесено с олиото като продължаваме да блендираме. Може да работим и с пасатор.
Изсипваме сместа в стъклен контейнер и оставяме в хладилника. Срок на годност около 2 седмици. Може да се съхранява и във фризер, до 3 месеца.
Ако искаме да го ползваме за пържене или сотиране, трябва да пропуснем бадемовото брашно.
Източник: A Virtual Vegan
Коментари
Публикуване на коментар