Постни гофрети с тиква


  • 250 g брашно 
  • 250 ml ядково мляко
  • 425 g тиквено пюре (печена тиква)
  • 100 g кафява захар 
  • 2 постни яйца (1 яйце = 1 с.л. смляно ленено семе/чиа + 3 с.л. вода)
  • 3 ч.л. бакпулвер
  • 2 ч.л. канела
  • ¼ ч.л. карамфил 
  • ¼ ч.л. морска сол
  • 1 с.л. зехтин 


Подготвяме постните яйца. В голяма купа пресяваме брашното, добавяме бакпулвера, подправките и солта.

В друга купа изсипваме, яйцата, млякото, тиквеното пюре, захарта и зехтина. Разбиваме много добре.

Изливаме течните съставки при сухите и бъркаме добре.

Оставяме да престои 15 мин., след което печем.

Източник: Vegan in the Freezer



Коментари