- 250 g брашно
- 250 ml ядково мляко
- 425 g тиквено пюре (печена тиква)
- 100 g кафява захар
- 2 постни яйца (1 яйце = 1 с.л. смляно ленено семе/чиа + 3 с.л. вода)
- 3 ч.л. бакпулвер
- 2 ч.л. канела
- ¼ ч.л. карамфил
- ¼ ч.л. морска сол
- 1 с.л. зехтин
Подготвяме постните яйца. В голяма купа пресяваме брашното, добавяме бакпулвера, подправките и солта.
В друга купа изсипваме, яйцата, млякото, тиквеното пюре, захарта и зехтина. Разбиваме много добре.
Изливаме течните съставки при сухите и бъркаме добре.
Оставяме да престои 15 мин., след което печем.
Източник: Vegan in the Freezer
Коментари
Публикуване на коментар