- 240 g брашно
- 100 g захар Мусковадо
- 3 с.л. какао
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. подправка за курабийки
- 1/2 банан
- 200 – 250 g сушени плодове на дребно (сушени сливи, стафиди, червени боровинки)
- 300 мл вода (в оригиналната рецепта е черен чай)
Пускаме фурната да се загрява на 180°С.
Смесваме сухите съставки, към тях прибавяме банана и водата, разбъркваме добре, изсипваме сушените плодове, оставяме да почине 15 мин.
Изсипваме в правоъгълна форма за кекс, покрита с хартия за печене.
Печем 20 мин. на 180°С, 50 мин. на 160°С, 20 мин. на 180°С. Изключваме фурната и оставяме сладкиша вътре още 10 мин.
На следващия ден е още по-вкусен.
Рецептата с промени е от тук.
Коментари
Публикуване на коментар