Постен ирландски сладкиш



  • 240 g брашно
  • 100 g захар Мусковадо 
  • 3 с.л. какао
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. подправка за курабийки
  • 1/2 банан
  • 200 – 250 g сушени плодове на дребно (сушени сливи, стафиди, червени боровинки)
  • 300 мл вода (в оригиналната рецепта е черен чай)
Пускаме фурната да се загрява на 180°С. 

Смесваме сухите съставки, към тях прибавяме банана и водата, разбъркваме добре, изсипваме сушените плодове, оставяме да почине 15 мин.

Изсипваме в правоъгълна форма за кекс, покрита с хартия за печене.

Печем 20 мин. на 180°С, 50 мин. на 160°С, 20 мин. на 180°С. Изключваме фурната и оставяме сладкиша вътре още 10 мин. 

На следващия ден е още по-вкусен.

Рецептата с промени е от тук.







Коментари