Това е известният американски Crazy chocolate cake, но е със зехтин. Чаените чаши са американски = 237 ml.
- 3 ч.ч. брашно
- 2 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. какао
- 2 ч.л. сода
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. ябълков оцет
- 1/2 ч.л. разтворимо кафе
- 2/3 ч.ч. зехтин
- 2 ч.ч. студена вода
- 1 пак. ванилова захар
- 170 г кокосова сметана
- 350 г натурален шоколад
- 3 с.л. мед
- 1 пак. ванилова захар
- Част от шоколада може да заместим с какао.
Загряваме фурната на 180°C. Леко намазваме стандартна кръгла тава с мазнина по желание.
Содата гасим в оцета. Сухите съставки смесваме в една купа, течните в друга. После изсипваме течните при сухите, разбъркваме докато изчезнат бучките и изливаме в тавата.
Печем 30 мин., оставаме да изстине. През това време приготвяме ганаша на водна баня.
Разрязваме сладкиша, дупчим с вилица повърхността и заливаме с ганаша.
Съхраняваме на стайна температура.
Сладкишът става по-вкусен на втория, дори на третия ден.
Източник: https://www.themerchantbaker.com/crazy-chocolate-olive-oil-cake/
Коментари
Публикуване на коментар