Постно шоколадово брауни с нахут


  • 400 г нахут от буркан (изцеден и изплакнат)
  • 6 с.л. какао 
  • 60 г брашно (бяло, овесено, бадемово, от лимец и др.)
  • 5 с.л. ядково мляко
  • 5 с.л. мазнина по избор или ядков тахан
  • 1½ ч.л. екстракт от ванилия или 1 пак. бурбонска ванилова захар
  • 1½ ч.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сода
  • 1/4 ч.л. сол
  • 100 г кафява захар Мусковадо
  • 250 г натурален шоколад

Пускаме фурната да се загрява на 170°С.

Покриваме с хартия за печене тавичка с приблизителни размери 20х20 см.

Изцеждаме и изплакваме добре нахута, ако има люспи го отстраняваме. 

Изсипваме всички съставки без шоколада в кухненски робот и смиламе фино. 

Добавяме половината шоколад (нарязан на кубчета) и разбъркваме с шпатула.

Разстиламе в тавичката и отгоре наръсваме другата половина шоколадови кубчета.

Печем 14 мин, после оставяме да изстине и прибираме в хладилника.

Браунитата са по-вкусни на следващия ден, така че имайте търпение и изчакайте преди да ги пробвате.

Адаптирана от: Chocolate Covered Katie






Коментари