- 400 г нахут от буркан (изцеден и изплакнат)
- 6 с.л. какао
- 60 г брашно (бяло, овесено, бадемово, от лимец и др.)
- 5 с.л. ядково мляко
- 5 с.л. мазнина по избор или ядков тахан
- 1½ ч.л. екстракт от ванилия или 1 пак. бурбонска ванилова захар
- 1½ ч.л. бакпулвер
- 1/4 ч.л. сода
- 1/4 ч.л. сол
- 100 г кафява захар Мусковадо
- 250 г натурален шоколад
Пускаме фурната да се загрява на 170°С.
Покриваме с хартия за печене тавичка с приблизителни размери 20х20 см.
Изцеждаме и изплакваме добре нахута, ако има люспи го отстраняваме.
Изсипваме всички съставки без шоколада в кухненски робот и смиламе фино.
Добавяме половината шоколад (нарязан на кубчета) и разбъркваме с шпатула.
Разстиламе в тавичката и отгоре наръсваме другата половина шоколадови кубчета.
Печем 14 мин, после оставяме да изстине и прибираме в хладилника.
Браунитата са по-вкусни на следващия ден, така че имайте търпение и изчакайте преди да ги пробвате.
Адаптирана от: Chocolate Covered Katie
Коментари
Публикуване на коментар