Блат:
- 250 г орехи (накиснати във вода от предната вечер)
- 200 г настъргани моркови
- 200 г фурми
- 1 с.л. какао
- 1 пак. ванилена захар
- 3 с.л. кокосово масло (разтопено)
Крем:
- 3 банана
- 60 г натурален шоколад
- 1 шепа орехи
- 3 с.л. кокосово масло
- 1 пак. желатин
Пасираме съставките за блата в кухненски робот (става и с пасатор, но
тогава пасираме първо морковите с фурмите и кокосовото масло, а след
това постепенно добавяме орехите).
Изсипваме в кръгла форма за торта и притискаме и заравняваме. Оставяме да стегне във фризера.
През това време пасираме бананите и орехите, разтопяваме шоколада и
кокосовото масло на водна баня и го добавяме към бананите. Ако кремът е
твърде течен, разтваряме желатина и го изливаме на тънка струя и при
непрекъснато бъркане.
Заливаме вече стегнатия блат и връщаме във фризера, докато стегне и кремът.
Тортата на снимката има и допълнителен крем отгоре, с добавени боровинки към основния.
Декорацията е по желание.
Тортата е най-вкусна на следващия ден.
Коментари
Публикуване на коментар